CORONA bericht

Kom NIET zonder afspraak naar de huisartsenpost toe, maar bel altijd eerst voor een afspraak.

 Heeft u vragen over corona?

Heeft u vragen over coronavaccinaties?

Als u wordt uitgenodigd op de huisartsenpost kom dan met maximaal 1 begeleider die niet in contact is geweest met een mogelijk besmet persoon.

Een mondkapje is verplicht, breng dat dus mee als u wordt uitgenodigd op de post.

Veilig toegang tot uw medische gegevens tijdens coronacrisis.

Door de coronacrisis is het drukker bij de huisartsenpost dan normaal. Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. 8 miljoen Nederlanders hebben hun huisarts al toestemming gegeven om hun gegevens te delen met de huisartsenpost. Heeft u nog geen keuze gemaakt? Door een tijdelijke maatregel van de overheid kan de huisartsenpost uw gegevens bekijken. Onze medewerkers vragen u wel eerst om mondelinge toestemming voor zij uw medische gegevens bekijken.

Bent u niet aanspreekbaar? Dan mag de huisartsenpost uw medische gegevens bekijken zonder uw toestemming. Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

Bij beroerte of levensgevaar 112 Moet ik naar de dokter Thuisarts Herken een hartaanval