Huisartsenposten West-Brabant

Huisartsenposten West-Brabant is voor spoedeisende huisartsenzorg in de avond, nacht, weekenden en op feestdagen voor vragen die niet kunnen wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts. Deze hulp bieden we aan patiënten van 240 aangesloten huisartsen in West-Brabant.

De huisartsen bij huisartsenposten West-Brabant worden bijgestaan door medisch opgeleide doktersassistenten/verpleegkundigen (triagisten) die u telefonisch te woord staan en, afhankelijk van uw situatie, advies geven, een (telefonische) afspraak met de huisarts maken of een ambulance sturen. In sommige gevallen wordt een afspraak ingepland met een verpleegkundig specialist of een spreekuurondersteuner huisarts. Zij zijn opgeleid om een aantal taken van de huisarts over te kunnen nemen. Zij zijn hierin deskundig en bevoegd.

We hebben ongeveer 130 medewerkers in dienst, waarvan een groot aantal triagisten, een aantal spreekuur ondersteuners huisarts (SOH) en verpleegkundig specialisten (VS). We werken vanuit onze vier locaties: Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur of Roosendaal. Daarnaast heeft elke huisartsenpost een visite-auto om huisartsen naar de visites te rijden. Dit doen de chauffeurs van ‘Broeder de Vries doktersdienst’. Deze chauffeurs kunnen de huisarts assisteren bij een visite, indien nodig.

 

Bij beroerte of levensgevaar 112 Moet ik naar de dokter Thuisarts Herken een hartaanval